SVETOSAVSKA DODJELA PAKETIĆA U SANSKOM MOSTU 2016

SVETOSAVSKA DODJELA PAKETIĆA U SANSKOM MOSTU 2016

Dana 24. januara 2016. godine povodom obilježavanja Svetosavskih praznika u sabornom Hramu Sveti Apostola Petra i Pavla u Sanskom Mostu održana je sveta arhijerejska liturgija i prigodna svečanost. Liturgiju je predvodio njegovo Preosveštenstvo episkop Bihaćko -Petrovačke eparhije gospodin Atanasija sa sveštenstvom.

 

Tim povodom u organizaciji Zavičajnog udruženja Sanjana - Grmeč sa sjedištem u Banjoj Luci najmlađim, mališanima podjeljeni su  paketići .Hram u Sanskom Mostu bio je prepun vjernika a naročito onih najmlađih, što je nažalost rijetko vidjeti osim u slučajevima ovakvog praznika i povoda.
Iz zavičajnog udruženja Sanjana Grmeč poručuju kako je ovo treći put za redom ,treću godinu kako u saradnji sa sveštenstvom eparhije Sanski Most organizuju ovakvu humanitarnu akciju.

Ovaj put akcija je proširena ne samo na povratničku Srpsku djecu koja danas žive na optini Sanski Most u Federaciji , već i na djecu koja žive u mjesnim zajednicama Kozica i Budimlić Japra koja su nekad pripadala opštini Sanski Most, a danas se administrativno nalaze u sasatavu Republike Srpske odnosno opštine Oštra Luka. Ovaj put objezbjeđeno je 180 paketića za srpske mališane koji su se jako obradovali poklonima.

Cilj ovakvih manifestacija je da se okupimo u što većem broju u našoj centralnoj crkvi u Sanskom Mostu. Da podržimo tamošnji narod i sveštenstvo i damo svoj doprinos kako bi na sve načine pomogli našim povratnicima i ostalima koji danas žive i rade na tom prostoru. Iz tog razloga izveli smo niz akcija pa i ovu koju smatramo jednu od najdražih i najljepših jer se radi o pomoći najmlađima.
Ovo udruženje je nedavno imalo i humanitarnu akciju pod nazivom „Božić” gdje je po treći put obezbedilo pakete hrane za povratnike u Sanskom Mostu pred najradosniji hrišćanski praznik Božić.
Nastavićemo dalje sa humanitarnim i radnim akcijama.

Poruka je ljudi iz zavičajnog udruženja Sanjana - Grmeč.

https://www.youtube.com/watch?v=7pfa2GaSKWo&feature=youtu.be

http://www.eparhijabihackopetrovacka.org/episkop-atanasije-sluzio-u-sans...

http://www.rtvusk.ba/vijest/paketici-za-malisane-iz-povratnickih-porodic...