DONACIJA ŠKOLSKOG PRIBORA

DONACIJA ŠKOLSKOG PRIBORA

Članovi Zavičajnog udruženja Sanjana „Grmeč“, koje svoje sjedište ima u Banjaluci, osigurali su i ove godine školski pribor za učenike osnovnih i srednjih škola iz porodica povratnika srpske nacionalnosti koji žive na području Općine Sanski Most.

U ime pomenutog udruženja, komplete školskog pribora danas je učenicima uručio Mladen Vučković, koji je istakao kako je ovo samo jedan od načina kako pomažu srpskim povratnicima na ove prostore.

„Već dugi niz godina provodimo slične akcije. Želja nam je da našim zemljacima pomognemo i poručimo da nisu sami. U vrijeme praznika redovno osiguramo poklone mališanima, kao i socijalne pakete ljudima koji žive teškim životom. Radi se mahom o licima u starijoj životnoj dobi, bez primanja, kojima je bilo kakva pomoć dobro došla", rekao je Vučković.

Prema njegovim riječima, ove humanitarne akcije materijalno pomažu Sanjani koji danas žive i rade na području Banjaluke i drugih gradova Republike Srpske i Srbije, ali i drugi donatori.

Akcija je provedena u saradnji sa sveštenicima Srpske pravoslavne crkve koji su najbolji poznavaoci ovdašnjih prilika.

  "Sem humanitarnih, organizujemo i druge akcije kojima želimo poručiti kako nismo zaboravili rodni kraj i prostore s kojih potičemo, kao što su uređenje naših sela, spomenika i sličnih mjesta", kaže Vučković.

Kada je riječ o poslednjoj akciji, ono što može da zabrine jeste informacija da srednje i osnovne škole na području Sanskog Mosta trenutno pohađa vrlo mali broj djece srpske nacionalnosti.

(Tekst preuzet od Nezavisnih novina: Zlatan Čekić)