PODJELA GORIVA POLJOPRIVREDNICIMA POVRATNICIMA 2015

PODJELA GORIVA POLJOPRIVREDNICIMA POVRATNICIMA 2015

Sanska udruženja: "ZUS Grmeč", "Udruženje Podgrmeč", "Udruženje Srba povratnika 011" i Udruženje "Gornji Lipnik", u akciji podjele goriva za poljoprivrednike!

U nedjelju 08. novembra, prema ranijoj najavi, izvršena je podjela nafte za jesenju sjetvu, za popisana poljoprivredna domaćinstva. 
Akcija je započela u 08.00 časova u Brdarima (Kod Jovančević Gorana), a prema planiranoj maršruti i orjentacionim vremenima, aktivnosti podjele se nastavila u Podlugu (Društveni dom 09.30 č.), Husimovcima (Kod Zore Munjize 11.00 č), Lušci Palanka (Društveni dom 12.00 č), Bojištu (14.00 č), Dabar (Dabar Do 16.00 č), Krkojevci (Kod Majkić Boška 17.00 č), Kruvari (Kod Svetozara Milinkovića 18.00 č) i Tomina (Kod Ostoje Bubulja 19.00 č). 
U akciji je podijeljeno 6.000 litara dizel goriva. Od prijavljenih 306 domaćinstava, javljali sun am se I ljudi kojer nismo stigli popisati, te su I oni dobili potrebno gorivo. Prema planu distribucije najmanja isporučena količina po domaćinstvu je 10 litara, a veća količina je podijeljena domaćinstvima koji obrađuju veću veću dulumažu.
 

U kasnijoj analizi uz prisustvo članova upravnog odbora Zavičajnog udruženja Sanjana "Grmeč", Udruženja "Podgrmeč" i "Udruženja Srba povratnika 011", zaključeno je da je akcija protekla dobro i da da je u kratkom roku prikupljeno i distribuisano 6000 litara goriva za 360 domaćinstava. 
Uskoro će se završiti započeti popis i evidentirati sva domaćinstva kako bi se stvorila baza podataka korisna za slične akcije ali i za sve druge planske aktivnosti sanskih udruženja koja planiraju nastavak saradnje i koordinaciju na sličnim akcijama u budućnosti.

Reportaže o ovoj akciji možete pogledati na sledećim linkovima:

https://www.youtube.com/watch?v=smhxKTj9G4Q

https://www.youtube.com/watch?v=j5zoXMvnOvw