SVETOSAVSKA DODJELA PAKETIĆA 2022.

SVETOSAVSKA DODJELA PAKETIĆA 2022.

Dana 30.01.2022. povodom oblježavanja velikog srpskog praznika Svetog Save, članovi Zavičajnog udruženja Sanjana "Grmeč" osigurali su za djecu srpskih povratnika u Sanskom Mostu paketiće s igračkama i slatkišima, kao i školski pribor.

Ovome činu prethodilo je bogosluženje u Crkvi svetih apostola Petra i Pavla u tom gradu, kojom prilikom je istaknuto kako je praznik Svetog Save jedan od najznačajnijih u srpskom narodu. Par dana ranije paketići su podijeljeni djeci u selima Donja Kozica i Budimlić Japra.

Prema riječima Mladena Vučkovića, predstavnika ovog udruženja koje sjedište ima u Banjaluci, za ovu priliku je osigurano više od stotinu paketića.

"Ovo je postala lijepa tradicija koja živi već duže od jedne decenije. Na ovaj način želimo obradovati mališane iz povratničkih porodica, uljepšati im praznične dane i poručiti kako mislimo na njih", rekao je Vučković.

Prema njegovim riječima, ovu humanu akciju materijalno su pomogli Sanjani koji danas žive i rade na području Banjaluke i drugih gradova Republike Srpske, ali i drugi donatori.

Dio paketića podijeljen je mališanima koji žive u užem gradskom području, a ostatak aktivisti ovog udruženja uručili su djeci koja žive u udaljenijim dijelovima sanske općine, ali i na području susjedne opštine Oštra Luka, na području Republike Srpske.

Treba istaći kako su članovi pomenutog udruženja nešto ranije, povodom Božića, socijalno ugroženim povratnicima u Sanskom Mostu podijelili pakete s humanitarnim potrepštinama.

"Sem humanitarnih, organizujemo i druge akcije kojima želimo poručiti kako nismo zaboravili rodni kraj i prostore s kojih potičemo", kazao je Vučković.

https://www.youtube.com/watch?v=3iOrTmZ7UsI

 

(Teks preuzet od Nezavisne Novine)