SVETOSAVSKA DODJELA PAKETIĆA 2023.

SAVINDAN

Povodom obilježavanja velikog srpskog praznika Svetog Save, članovi Zavičajnog udruženja Sanjana "Grmeč" osigurali su za djecu srpskih povratnika u Sanskom Mostu paketiće s igračkama i slatkišima, te školski pribor.

Ukupno je podijeljeno 155 paketića, a novina ove godine je da su donatori za svako dijete koje živi u Federaciji BiH, njih 54  osigurali po 50 maraka.

Ovome činu prethodilo je bogosluženje u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, te je istaknuto kako je praznik Svetog Save jedan od najznačajnijih u srpskom narodu. 

Prema riječima Mladena Vučkovića, predstavnika ovog udruženja koje sjedište ima u Banjaluci, ovo je postala lijepa tradicija koja živi već punih 13 godina.

"Želimo obradovati mališane iz povratničkih porodica, uljepšati im praznične dane i poručiti kako mislimo na njih", rekao je Vučković.

Prema njegovim riječima, ovu humanu akciju materijalno su pomogli Sanjani koji danas žive i rade na području Banjaluke i drugih gradova Republike Srpske, ali i brojni drugi donatori. Dio paketića podijeljen je mališanima koji žive u užem gradskom području, a ostatak aktivisti ovog udruženja uručili su djeci koja žive u udaljenijim dijelovima sanske općine, ali i na području susjedne opštine Oštra Luka, na području Republike Srpske.

Treba istaći kako su članovi pomenutog udruženja nešto ranije, povodom Božića, socijalno ugroženim povratnicima u Sanskom Mostu podijelili pakete s humanitarnim potrepštinama.

"Osim humanitarnih, organizujemo i druge akcije kojima želimo poručiti kako nismo zaboravili rodni kraj i prostore s kojih potičemo", kazao je Vučković.

 

 

 

Tekst preuzet od ATV Banjaluka