ŠUŠNJAR 2021

ŠUŠNJAR 2021.

Parastosom za ubijene civile danas je u mjestu Šušnjar u opštini Sanski Most u Federaciji BiH obilježeno 80 godina od ustaškog zločina, kada je za samo tri dana na svirep način ubijeno oko 5.500 Srba i 50 Jevreja.
Spomenik na Šušnjaru je od nacionalnog značaja za BiH i neprimjereno je stanje u kakvom se nalazi, izjavio je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović.
Načelinik opštine Oštra Luka Dragan Mastikosa rekao je da spomen-obilježju na Šušnjaru do sada nije data adekvatna pažnja u javnom prostoru i medijima, a smatra da i Šušnjar i Korčanica zaslužuju da budu poštovani kao Kozara.

Sveštenici Srpske pravoslavne crkve služili su parastos za ubijene civile, a vijence i cvijeće položili su ministar Milunović, izaslanik predsjednika Republike Srpske, predstavnici konzulata Srbije u Banjaluci, Trećeg Republika Srpska puka, opština Oštra Luka i Novi Grad, ZUS-Grmeč, te organizacija od javnog značaja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinakog rata i Republičkog sekretarijata za vjere.

(tekst preuzet od RTRS-a)

 

https://www.youtube.com/watch?v=GjfvYLoqKNI