3.GRMEČLIJADA U ŽITIŠTU

3.GRMEČLIJADA U ŽITIŠTU

Dana 13.06.2021. održana je po treći put " GRMEČLIJADA" u organizaciji Udruženja " PODGRMEČ " iz Žitišta. Na jednom mestu kroz takmičenje u 4 sportske discipline i muziku u restoranu " Lovac " , družili su se domaćini i gosti iz mnogih mesta iz Banata, Temerina, Stare Pazove, drugih mesta iz Vojvodine, kao i iz Banja Luke.

Za dobru atmosferu je bila zadužena krajiška grupa " PRINCIP " , koji su pokazali zašto su trenutno jedna od najtraženijih grupa u poslednje vreme.

Na travnatom terenu održana su takmičenja u malom fudbalu, vuči konopca, skoku u dalj i bacanju kamena sa ramena.

U skoku u dalj 1. mesto osvojio je Pavle Mijatović, 2. mesto Danijel Mirčić i 3.mesto osvojio je Jovan Mijatović.

U takmičenju bacanja kamena s ramena 1. mesto je osvojio Pavle Mijatović , 2.mesto Marko Gligić, dok je 3.mesto osvojio Aleksandar Djurdjević.

Na takmičenju u vuči konopca, takmičili su se i muškarci i žene. Kod muškaraca 1. mesto osvojili su ekipa " Jarani ", 2.mesto ekipa " Žitište ", a na 3.mestu su ekipa " Španović Transport " . Kod žena, 1. mesto su osvojile žene iz ekipe " Podgrmeč ", a drugo ekipa " Grmeč ".

Ono sto je sigurno uvek najgledanije jeste takmičenje u malom fudbalu. Pobedila je ekipa " Sana ", dok je na 2.mestu bila ekipa " Španović transport " , a na 3. mestu je završila ekipa " ZUS GRMEČ " iz BANJA LUKE.

Na 3. po redu manifestaciji " GRMEČLIJADA " je održana i humanitarna akcija, gde su gosti i domaćini skupili 26,000 RSD za lečenje dva dečaka iz Žitišta, Miloša i Milana Praštala.

 

(Tekst preuzet od SV MEDIA Zrenjanin)